Lakritsägg

Gör dina egna lakritsägg – perfekt till påskgodiset.

Innehållsförteckning

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/4 dl vatten
  • 2 msk lakritsgranulat
  • Florsocker
  • Gula godisar (valfritt)
  • Choklad (valfritt)

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Koka socker, sirap och vatten till 127 grader. När termometern står på 100 grader, börja vispa äggvitorna till ett vi skum. Krama ur vattnet ut gelatinbladen och smält ner i den varma sockermassan. Vänd snabbt ner den varma sockermassan i äggviteskumet. Fortsätt vispa på hög hastighet. Vispa tills smeten svalnat och börjar få toppar. Vänd ner lakritsgranulatet med slickepott.

  2. Steg 2

    Pudra florsocker över ett bakplåtspapper. Häll smeten i spritspåse och spritsa ut äggformade högar på florsockret. Sätt genast fast en gul godis i varje hög. Pudra över florsocker.
    Låt stelna.

  3. Steg 3

    Smält chokladen. Doppa bottnarna på äggen i choklad. Låt stelna.