Lakritsägg

Gör dina egna lakritsägg – perfekt till påskgodiset.

Innehållsförteckning

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/4 dl vatten
  • 2 msk lakritsgranulat
  • Florsocker
  • Gula godisar (valfritt)
  • Choklad (valfritt)

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Koka socker, sirap och vatten till 127 grader. När termometern står på 100 grader, börja vispa äggvitorna till ett vi skum. Krama ur vattnet ut gelatinbladen och smält ner i den varma sockermassan. Vänd snabbt ner den varma sockermassan i äggviteskumet. Fortsätt vispa på hög hastighet. Vispa tills smeten svalnat och börjar få toppar. Vänd ner lakritsgranulatet med slickepott.

  2. Steg 2

    Pudra florsocker över ett bakplåtspapper. Häll smeten i spritspåse och spritsa ut äggformade högar på florsockret. Sätt genast fast en gul godis i varje hög. Pudra över florsocker.
    Låt stelna.

  3. Steg 3

    Smält chokladen. Doppa bottnarna på äggen i choklad. Låt stelna.

Lakritsprovningar

Nyhet! En upplevelse utöver det vanliga.. Provningarna ger oss en spännande inblick i lakritsens historia, ursprung och dess olika användningsområden. Nytt för i år- egentillverkning av lakrits på plats. Med vår varma nykokta lakritsdeg från Haupt Lakrits formar du din egen lakrits och pudrar med valfri topping!! Tillsammans med våra experter smakar vi även på flera olika lakritssorter, salt, super salt, söt, mjuk seg, hård i en mängd olika smakkombinationer som rökt, chili, ingefära, choklad mm. På menyn står likaså den rena lakritsen, rålakrits, grunden för all lakrits, lakrits i råaste form helt enkelt…