1. Lakritsroten - en värld av lakrits

    Lakritsroten är en spännande specialistbutik med 100% lakrits. Här finner du lakrits från världens alla hörn allt ifrån Australien till Island. Vi på Lakritsroten älskar vår butik med all vår fantastiska lakrits, men vi är också nyfikna och söker ständigt ny kunskap om de senaste trenderna inom lakritsvärlden.

    Lakritsroten har flera olika avdelningar inom lakrits som bland annat Mat & Bak och Må Bra med mängder av spännande och roliga produkter. Är du sugen på att lära dig mer är Lakritsprovning ett perfekt sätt att dyka in i lakritsmolekylens alla hörn.

    Lakritsroten öppnade på Odengatan år 2007 för att så småningom flytta till Sveavägen 107. I februari 2013 tog nya ägare över butiken och i mars 2014 premiäröppnade Lakritsroten på samma adress, med en inspirerande och spännande inredning. Lakritsrotens kunniga team älskar att berätta om lakrits, svara på alla kunders frågor, ge råd och tips hur du kan använda lakrits. Välkommen att besöka oss i butiken för att njuta, dofta och provsmaka och sist men inte minst handla bland alla våra 500 vanliga och ovanliga produkter.

    Allt handlar om passion för lakrits.

    Välkommen!

Lakritsprovningar

Nyhet! En upplevelse utöver det vanliga.. Provningarna ger oss en spännande inblick i lakritsens historia, ursprung och dess olika användningsområden. Nytt för i år- egentillverkning av lakrits på plats. Med vår varma nykokta lakritsdeg från Haupt Lakrits formar du din egen lakrits och pudrar med valfri topping!! Tillsammans med våra experter smakar vi även på flera olika lakritssorter, salt, super salt, söt, mjuk seg, hård i en mängd olika smakkombinationer som rökt, chili, ingefära, choklad mm. På menyn står likaså den rena lakritsen, rålakrits, grunden för all lakrits, lakrits i råaste form helt enkelt…